Volledig scherm
Nederland, Vlijmen, de beoogde nieuwe burgemeester van Zaandam, Jan Hamming © copyright Marc Bolsius

Van het stoppen van Rombouts tot de filmische climax: dit gebeurde er rondom het burgemeesterschap

TIJDLIJNDEN BOSCH - Een half jaar geleden maakte Ton Rombouts bekend dat hij per 1 oktober stopt als burgemeester van Den Bosch. De sollicitatieprocedure kon van start. Maar deze climax? Die had niemand aan zien komen.

De procedure, die al in april startte, moest maandag in allerijl versneld worden. Jan Hamming was de beoogd burgemeester, maar hij bedankte. Toen moest diezelfde avond Jack Mikkers voorgedragen worden, de nummer twee op de lijst.

Hieronder is te zien hoe de gehele procedure in zijn werk ging. Vanaf het vertrek van Rombouts tot de climax afgelopen maandag.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.