Volledig scherm
Danvo op Google Maps. © Google Maps

Broodfabriek Danvo gaat weer over deadline, maar krijgt geen uitstel meer voor geluidsoverlast

UPDATERIEL - Danvo Bakeries in Riel krijgt niet de tijd, maar neemt die wel om maatregelen te treffen tegen geluidsoverlast. In een bericht in het BD is abusievelijk gemeld dat de gemeente Goirle weer uitstel verleend. Dat is niet zo. ,,Het bedrijf zit ver in de blessuretijd. We zetten handhaving gewoon door”, laat burgemeester Mark van Stappershoef weten. 

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant heeft onlangs weer metingen gedaan bij Danvo. Eerder al constateerde de Omgevingsdienst dat een ventilator en afzuiginstallaties bij Danvo vier tot negen decibel te veel aan geluid produceert. Dat probleem zou voor eind september zijn opgelost. Dat is nu toch weer niet gelukt. 

Van Stappershoef: ,,Danvo heeft laten weten vanaf eind november aan alle geluidsnormen te voldoen. We zijn daar al heel lang over in gesprek met Danvo. De handhaving gaat nu wel gewoon door.”

De broodfabriek heeft al tienduizend euro boete betaald. Mocht de overtreding niet zijn opgelost binnenkort, dan start Goirle weer een handhavingstraject, aldus de burgemeester.  

Tilburg e.o.