‘Ik wil de Regte Heide tot in mijn botten voelen’

RIEL - Het waren overvliegende koperwieken die de carrièreswitch van Piet van den Hout (57) inluidden. De Tilburger verliet het advocatenkantoor om biologie te gaan studeren. Nu fietst hij drie dagen in de week voor zonsopgang naar de Regte Heide in Riel. ,,Ik wil dit gebied tot in mijn botten voelen.”

,,Kom”, wijst Van den Hout richting wat riet. ,,Als we geluk hebben dan scoren we een blauwborst. Die zijn echt oogverblindend mooi.” We hebben dan al wat boomklevertjes, een grote bonte specht en in de verte een breed gevleugelde kievit gezien. De heggenmus voelt zich zo op zijn gemak, dat hij gewoon blijft zitten in zijn territorium. Hij zingt luidkeels als hij zich uitgebreid laat bekijken door de telescoop.

  1. Twee marathonsessies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergaderavond op rij

    Twee marathon­ses­sies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergader­avond op rij

    GOIRLE - Niet één, niet twee, maar de gemeenteraad van Goirle heeft maar liefst 3 avonden nodig om de begroting voor de komende jaren te behandelen. Na twee marathonsessies op dinsdag- en woensdagavond, moet vanavond de finale klap op de plannen worden gegeven. Woensdagavond na middernacht staakten de stemmen bij één amendement. En dat is waarschijnlijk goed nieuws voor de bibliotheek.

Tilburg e.o.