Volledig scherm
Joep (helemaal rechts achter het winkelwagentje) levert met zijn klasgenootjes lege flessen in. © Kim Spanjers

Joep (11) maakt 377,15 over naar Diabetesfonds

RIEL - Maar liefst 377,15 euro heeft Joep van de Kamp in Riel opgehaald voor het Diabetesfonds. Samen met 8 klasgenootjes heeft hij in heel Riel in een paar weken tijd lege flessen ingezameld. Zodat hij hopelijk ooit gewoon een maaltijd kan nuttigen. 

Joep heeft sinds zijn vierde Diabetes 1. Dat betekent dat hij vier keer per dag nauwgezet moet afwegen wat hij eet. En hij moet insuline spuiten. Het gezin is er aan gewend geraakt, zo vertelde zijn moeder Kim van de Kamp onlangs in het BD. 

Maar Joep wil een andere toekomst. Die met een kunst-alvleesklier zodat hij niet meer dagelijks hoeft te spuiten. En dus ging hij samen met zijn vriendjes de straat op. ,,Super trots", zijn ze met het eindbedrag, zo laat vader Bas van de Kamp weten. Het bedrag is inmiddels overgemaakt naar het Diabetesfonds. 

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.