Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe pad voor minder-validen ligt er al (links in beeld). Het ontbreekt alleen aan de schelpen. © Kim Spanjers

Nieuw pad voor minder-validen over Regte Heide stap dichterbij

RIEL - Een nieuwe veldschuur en (eindelijk) een schelpenpad over de Regte Heide. Vrijwilligers en recreanten kunnen straks weer vooruit vanuit het Hoefke in Riel.

Voor de vrijwilligers van de Regte Heide in Riel ligt voor het najaar een mooie klus te wachten. Het Brabants Lanschap gaat aan het Hoefke samen met de groep vrijwillige natuurliefhebbers een nieuwe veldschuur bouwen. En de vergunning voor het schelpenpad is opnieuw afgegeven. ,,Ook met rolstoel of scootmobiel kun je straks genieten van de Regte Heide. Mooi toch?", vindt beheerder Wim de Jong van Brabants Landschap.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.