Volledig scherm
De actiegroep die tegen de umts-mast aan de Veertels protesteert, heeft een foto bewerkt om te laten zien hoe een mast eruit zou zien voor hen. © Actiegroep Riel

Omwonenden zetten strijd tegen antenne Riel voort, gaan in hoger beroep bij Raad van State

RIEL - De juridische strijd over de plaatsing van een antennemast van Vodafone aan De Veertels in Riel is nog niet gestreden. De omwonenden, die recent een rechtszaak tegen de vergunning van het bouwsel verloren, gaan in hoger beroep bij de Raad van State. Dat laat een van hen, Gerard Huijbregts, weten.

Een groep van tien omwonenden is het niet eens met de gekozen plek voor de antenne, achter de Rielse brandweerkazerne. Zij vinden dat te dicht bij bebouwing. Tijdens de zitting droeg de groep ook alternatieve locaties aan, maar de rechtbank in Breda oordeelde dat die minder geschikt zijn.

Daarom handhaafde de rechter de vergunning die de gemeente Goirle aan Vodafone heeft afgegeven voor De Veertels. De bewoners hadden tot uiterlijk 5 september de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak bij de Raad van State, het hoogste rechtscollege van ons land.

Tilburg e.o.