Volledig scherm
Joep Horevoorts en Bart Somers (links) deze zomer bezig met de voorbereidingen bij het schijnvliegveld. © Beeld Werkt

Project schijnvliegveld Kiek langs Bels Lijntje nadert streefbedrag

GOIRLE/RIEL - De Vrienden van de Kiek ontvangt 25.000 euro van het Prins Bernhard Buurt Cultuurfonds Noord-Brabant. En ook de gemeente Goirle doet een duit in het zakje: 15.000 euro voor het project Herbeleving Schijnvliegveld De Kiek in Riel. ,,Daarmee komt het streefbedrag van 95.000 euro in zicht." 

Initiatiefnemer Joep Horevoorts kan het haast niet geloven. ,,Je hebt een uitdaging, schrijft fondsen en instellingen aan en dan zo'n tegemoetkoming." Hij noemt ook de naturasponsors REASeuro en Het Brabants Landschap. Eerstgenoemde gaat het bosgebied rondom het voormalige schijnvliegveld explosievenvrij maken. Brabants Landschap stelt een ploeg beschikbaar, die het natuurgebied rondom De Kiek onder handen neemt.

Horevoorts schrijft de loyaliteit van de sponsors toe aan het blijvende karakter van het project. Ook leeft het oorlogsverleden extra door de viering van 75 jaar bevrijding in oktober 2019.

Herbeleving Schijnvliegveld De Kiek ligt langs het Bels Lijntje. Het omvat straks informatieborden, wandelpaden, 3D-projectie en een kunstwerk van Bart Somers in de vorm van een vliegtuig.

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.