Volledig scherm
PREMIUM
Het Schijnvliegtuig, dit kunstwerk komt bij de bunker tegenover Kamp de Kiek aan de Oude Tilburgsebaan in Riel. © Bart Somers

Schijnvliegtuig keert terug bij Kamp de Kiek in Riel, nu als kunstwerk

RIEL - Met houten nepvliegtuigen probeerden de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog geallieerde vliegers te misleiden. Een bunker herinnert nog aan Schijnvliegveld De Kiek bij Riel. Volgend jaar staat er ook weer een schijnvliegtuig bij.   

Vergeten verhalen vertellen, dat is het idee achter de Gôolse Geheimen. Maar het liefst gaat Joep Horevoorts nog een stap verder: ,,Mensen laten herbeleven wat er op deze locatie is gebeurd in de oorlog. Dus zetten we hier weer een vliegtuig neer. Een kunstwerk op ware grootte van Bart Somers."  

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.