Volledig scherm
PREMIUM
Zelfs op Google Maps is het beschadigde pand aan het Zandeind te zien. © Google Maps

Toch weer uitstel voor het opknappen van ontploft huis in Riel

RIEL - De eigenaar van de zwaar beschadigde woning aan het Zandeind in Riel krijgt nog tot en met 15 januari de tijd om zijn huis te herstellen. ,,Het is een verzekeringskwestie en achter de schermen zijn we met elkaar op zoek naar een oplossing. De verwachting is dat er toch eindelijk licht in de duisternis is te verwachten", aldus burgemeester Mark van Stappershoef.

Het beschadigde huis staat er sinds zes jaar haveloos bij nadat een gasexplosie de zijgevel zwaar beschadigde. Sindsdien is er niets gebeurd. Tot grote ergernis van de gemeente Goirle die vorig jaar een dwangsom oplegde om een opknapbeurt af te dwingen. Het huidige college van B en W heeft nu toch besloten om, zelfs na zes jaar, uitstel te verlenen.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.