Volledig scherm
PREMIUM
Het ontplofte huis aan het Zandeind in Riel in 2012. © Erik van Hest

Uitstel voor het opknappen van ontploft huis in Riel

RIEL - Het is vaker gezegd, maar er lijkt nu toch echt een eind in zicht voor de bouwvallige toestand waarin een huis aan het Zandeind in Riel verkeert. In 2012 sloeg een ontploffing een deel van de zijgevel weg. Het huis werd in al die jaren niet opgeknapt. Dat komt volgens de eigenaar omdat de verzekering niet wil betalen. Eind januari staan eigenaar en verzekeraar voor de rechtbank. 

Het college van B en W heeft in al die jaren contact gehouden met de eigenaar en dus vroegere bewoner van het huis. Hij kreeg verschillende keren uitstel om het huis op te knappen, steeds vanwege andere redenen.  Ook dit keer is het college coulant. Er ligt wel een dwangsom om de eigenaar te dwingen de woning te verbouwen, maar de termijn waarbinnen hij het een en ander geregeld moet hebben, wordt opgeschoven. 

  1. Twee marathonsessies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergaderavond op rij

    Twee marathon­ses­sies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergader­avond op rij

    GOIRLE - Niet één, niet twee, maar de gemeenteraad van Goirle heeft maar liefst 3 avonden nodig om de begroting voor de komende jaren te behandelen. Na twee marathonsessies op dinsdag- en woensdagavond, moet vanavond de finale klap op de plannen worden gegeven. Woensdagavond na middernacht staakten de stemmen bij één amendement. En dat is waarschijnlijk goed nieuws voor de bibliotheek.

Tilburg e.o.