Volledig scherm
PREMIUM
De Leij, hier in Goirle gefotografeerd. © Kim Spanjers

Wethouder Schellekens hoopt project Leijoever Riel vlot te trekken

GOIRLE - Bert Schellekens gaat nog een keer proberen om de buurtbewoners en projectontwikkelaar van nieuwbouwplan Leijoever in Riel bij elkaar te brengen. ,,Misschien kan ik gebruik maken van het feit dat ik net ben begonnen als wethouder. Ik sta er helemaal open in", aldus Schellekens.

Vlak voordat de vorige wethouder, Guus van der Put, afscheid nam van zijn post, heeft hij nog een nieuw plannetje naar de gemeenteraad gestuurd voor het Citadel-terrein achter de Vonderstraat in Riel. Om de impasse tussen buurt en projectontwikkelaar Van der Weegen te doorbreken, stelde Van der Put voor om een paar andere scenario's te onderzoeken. Een appartementencomplex op de voetprint van het bestaande gebouw daar bijvoorbeeld. Of te bekijken of er een ander type grondgebonden woningen gebouwd kan worden.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.