Volledig scherm
PREMIUM
De plekken waar specialist Antea van heeft gezegd dat daar prima zonneweides kunnen komen in Goirle. © Gemeente Goirle

Windturbines, heel veel zonnepanelen en dan nog moet Goirle meer doen

GOIRLE - Hoe kom je tot een energieneutrale gemeente? Goirle moet daarvoor 'flink aan de bak'. Zonnepanelen, grote en kleine zonneweides en minstens drie windturbines zijn onder meer nodig.

Twee of misschien wel drie windturbines van 150 meter hoog in de buurt van de Brakel in Riel, een zonneweide van twee hectare bij de Gilzerbaan tegen de A58 en zestien hectare aan zonnepanelen bij de Beeksedijk in Goirle. Het zijn enkele concrete plannen van inwoners en/of ondernemers in Goirle. Of de gemeenteraad die wel of niet passend vinden, binnen de gemeentegrenzen, daarover werd dinsdagavond gesproken.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.