De top 3 van D66 Oisterwijk (vlnr) Hans Pennings, Jan van Ginneken en Sharon Kroon
Volledig scherm
De top 3 van D66 Oisterwijk (vlnr) Hans Pennings, Jan van Ginneken en Sharon Kroon © D66

D66 Oisterwijk wil eind aan ‘vuurwerkshow’ in raad: Jan van Ginneken, Sharon Kroon en Hans Pennings op kop

OISTERWIJK - Als eerste partij komt D66 in Oisterwijk naar buiten met zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. ,,Het is tijd voor verandering", vinden de sociaal-liberalen. Mensen zouden de ‘vuurwerkshow’ in de politiek van Oisterwijk zat zijn.

Dat de 27-jarige Haarenaar Jan van Ginneken op 1 staat, is geen verrassing. Het huidige raadslid van Progressief'96 gaf vorig jaar al aan in de nieuwe gemeente Oisterwijk D66 aan te willen voeren.

Nieuw is wel dat D66 hem een lijsttrekkersduo wil laten vormen met Sharon Kroon, in het dagelijks leven manager bij de gemeente Tilburg.

Sharon Kroon staat op de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van Oisterwijk in november
Volledig scherm
Sharon Kroon staat op de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van Oisterwijk in november © Profielfoto Facebook

Hoog op de lijst komt ook Hans Pennings, oud-directeur van basisschool de Bunders. Hij mengde zich deze week al in de discussie rondom het aftreden van wethouder Peter Smit: ‘Help, we hebben een wethouder van FvD'

De leden van D66 moeten nog wel de precieze volgorde van kandidaten vaststellen.

Volledig scherm
© Hans Pennings werd in 2011 uitgeluid als directeur van basisschool de Bunders.

D66 besloot dit jaar weer zelfstandig deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het zei daarmee PvdA en GroenLinks vaarwel binnen het progressieve samenwerkingsverband PrO.

Klik hier voor het BD-dossier Oisterwijk Stemt.

Jan van Ginneken

“De toevoeging van Haaren bij de gemeente Oisterwijk is een mooie kans voor politieke vernieuwing in Oisterwijk. En die is nodig, want soms een beetje vuurwerk in de gemeenteraad is best leuk, maar de laatste jaren lijkt het meer op een vuurwerkshow waar maar geen einde aan komt. Veel mensen zijn dat zat. Met een team nieuwe mensen wil D66 niet op deze oude manier doormodderen. Het is tijd voor verandering.”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.