Eric ten Brink leidt het raadsforum over de plannen voor woningbouw aan de Baerdijk in Oisterwijk
Volledig scherm
Eric ten Brink leidt het raadsforum over de plannen voor woningbouw aan de Baerdijk in Oisterwijk © Tom Tacken

Eric ten Brink wil het na één periode als wethouder in Oisterwijk weer voor gezien houden

OISTERWIJK - Eric ten Brink (62) wordt de nieuwe wethouder voor Algemeen Belang in Oisterwijk. ,,Alleen voor deze periode. Daarna wil ik mijn werk weer oppakken.”

Ten Brink volgt Peter Smit op, die het vertrouwen verloor van een raadsmeerderheid, inclusief zijn eigen partij. Aanleiding was de door Smit uitgesproken ambitie om gedeputeerde in Brabant namens Forum voor Democratie te worden.

,,Wij wisten al enige tijd dat Peter weg zou gaan", zegt Ten Brink. ,,Het is nu alleen wat sneller gegaan dan gedacht.” 

Quote

Wij wisten al enige tijd dat Peter weg zou gaan

Eric ten Brink

In november zijn er al verkiezingen in Oisterwijk vanwege de gemeentelijke herindeling van Haaren. ,,Daarna zal het nog wel een paar maanden duren voor er een nieuw college is. Tot die tijd wil ik wel op de winkel passen.”

Eric ten Brink
Volledig scherm
Eric ten Brink © Masja Vlaminckx

Algemeen Belang ziet in Ten Brink een ‘teamplayer met dossierkennis’. ' Hij neemt de portefeuille ruimtelijke zaken van Smit over en wil vooral de woningbouw vlot gaan trekken. 

,,Ik ben bijvoorbeeld gecharmeerd van het plan om het bedrijventerrein aan de Nijverheidsweg in een groene woonwijk om te vormen. Maar er zijn meer grondposities die om afronding vragen.”

Quote

Tot die tijd wil ik wel op de winkel passen

Eric ten Brink

Ten Brink geeft zijn baan als projectengineer elektrotechniek op. De afgelopen vijf jaar was hij daarvoor gedetacheerd bij DAF. 

Bij de Oisterwijkse politiek raakte hij 11 jaar geleden betrokken. Hij zat de vorige periode in de gemeenteraad: ,,Maar ik kwam erachter dat je daar voldoende tijd voor vrij moet kunnen maken. En dat stond mijn werk niet toe.”

Wijkraad Waterhoef

Oud-wethouder Martien Mathijssen haalde hem over om voor AB actief te worden. Ten Brink was toen al geruime tijd voorzitter van Wijkraad Waterhoef. ,,Maar dat houdt nu natuurlijk ook op.” 

Ten Brink woont sinds 1966 al in Oisterwijk, maar zijn wieg stond in Brussel. ,,Dus ben ik een geboren Brabander, maar dan wel een met een harde G. Mijn ouders kwamen allebei uit Amsterdam.”

Voorzitter Eric ten Brink geeft VVD'er Gert van Elderen het woord tijdens de raadsontmoeting over het begrotingstekort in Oisterwijk.
Volledig scherm
Voorzitter Eric ten Brink geeft VVD'er Gert van Elderen het woord tijdens de raadsontmoeting over het begrotingstekort in Oisterwijk. © Tom Tacken
  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.