Volledig scherm
Patrick Simons legt de eed als raadscommissielid in Oisterwijk af © Tom Tacken

Gedoe rond beëdiging Patrick Simons in Oisterwijk, maar ‘Miranda Koster’ blijft onbesproken

OISTERWIJK - In een ongemakkelijke sfeer heeft Patrick Simons namens de VVD donderdagavond zijn rentree in de Oisterwijkse politiek gemaakt. Aan zijn beëdiging als raadscommissielid ging door toedoen van het PrO-raadslid Stefanie Vulders gedoe vooraf. Ze zei het gevoel te hebben ‘in een verkiezingsspel van de VVD’ te zijn beland.

In de vorige raadsperiode raakte Simons in opspraak door de 'Miranda Koster'-affaire. Hij werd er als gemeenteraadslid voor de VVD sterk van verdacht onder een valse naam brieven te hebben gestuurd naar Oisterwijk Nieuws. Oppositiepartijen PGB en PrO kregen er bij Miranda Koster steevast van langs.

Vulders wilde donderdag een stemverklaring afleggen, maar burgemeester Hans Janssen maakte haar duidelijk dat daar bij personen geen sprake van kon zijn. Ze kon wel hoofdelijke stemming via briefjes aanvragen. Na lang dralen zag Vulders daar echter vanaf. De rest van haar fractie liet zich niet horen. Vulders onderscheidt zich steeds vaker door solistisch optreden binnen PrO.

Simons heeft nooit toe willen geven dat hij achter Miranda Koster stak. Volgens hem heeft een ander zijn naam misbruikt toen een mailtje van Miranda Koster met ‘Patrick Simons’ werd afgesloten. De VVD drong er bij Simons tevergeefs op aan om dan van identiteitsfraude aangifte te doen. Maar zo'n politieonderzoek wilde Simons niet. 

Daarop besloot de VVD hem geen verkiesbare plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 meer te geven. Inmiddels vinden de liberalen dat Simons lang genoeg op 'het bankje’ heeft gezeten. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.