Een hartje van Eric ten Brink voor Peter Smit.
Volledig scherm
Een hartje van Eric ten Brink voor Peter Smit. © Oisterwijk Nieuws

‘Geweldig’ dat Peter Smit voor Forum naar Brabant gaat, vindt zijn opvolger als wethouder in Oisterwijk

OISTERWIJK - Oisterwijker Peter Smit wordt inderdaad gedeputeerde namens Forum voor Demoratie in het provinciebestuur van Brabant. De eerste die hem woensdagochtend feliciteerde was zijn opvolger binnen het college van Oisterwijk: Eric ten Brink.

Smit moest vorige maand opstappen als wethouder nadat hij het vertrouwen van de gemeenteraad had verloren. Aanleiding was het uitspreken van zijn ambitie om voor Forum gedeputeerde te gaan worden. 

Ook zijn eigen partij Algemeen Belang distantieerde zich van hem vanwege het gedachtegoed van de partij van Thierry Baudet.

Ten Brink gaat voor Algemeen Belang nu Smit vervangen. Maar hij neemt Smit kennelijk niets kwalijk. 

‘Je nieuwe klus’

‘Peter bedankt voor je inzet voor Oisterwijk de afgelopen jaren veel succes met je nieuwe klus’, voegt hij immers toe aan het hartje ('geweldig’) waarmee hij op de Facebook-pagina van Oisterwijk Nieuws het nieuws van Smit verwelkomde.

Ten Brink laat weten zijn reactie ‘als mens en Oisterwijker’ achtergelaten te hebben: ,,Ik hoop dat ik dat mag blijven doen.”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.