Joop van Hezik, oud-wethouder van Oisterwijk, wordt door burgemeester Hans Janssen geïnstalleerd als commissielid
Volledig scherm
Joop van Hezik, oud-wethouder van Oisterwijk, wordt door burgemeester Hans Janssen geïnstalleerd als commissielid © Tom Tacken

Joop van Hezik is terug in de gemeentepolitiek van Oisterwijk

OISTERWIJK - Joop van Hezik, oud-wethouder voor PrO in Oisterwijk, overweegt zich verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad.

Dat meldde de 60-jarige donderdagavond in de wandelgangen van het raadhuis, na te zijn geïnstalleerd als commissielid voor PrO. Die plechtigheid ging wel met een kanttekening gepaard. De raadscommissie die de geloofsbrieven van Van Hezik had onderzocht, zag in de nevenfuncties van Van Hezik het gevaar van belangenverstrengeling.

Dat stond benoeming niet in de weg, maar burgemeester Janssen gaat samen met de raadsgriffier wel nadere afspraken maken met Van Hezik. Die zei zich daar geen zorgen over te maken. 

Van Hezik is onder meer verbonden aan de Dementie Coöperatie, het Sociaal Huis, het Global Goals Genootschap en het B-team (biodiversiteit). Maar dat zijn volgens hem geen betaalde werkzaamheden.

Door het stof

In 2011 moest Van Hezik als wethouder in de raad door het stof. Hij had naar eigen zeggen 'uit opgekropte emotie’ een mailtje verzonden naar Algemeen Belang. Van Hezik schreef dat Martien Mathijssen van Algemeen Belang een ‘waardeloze wethouder’ was geweest, die daarna toch vier jaar ten volle van de wachtgeldregeling gebruik had gemaakt.

In 2012 stapte Van Hezik na zes jaar tussentijds op als wethouder. Hij had zich als onderwijswethouder vooral sterk gemaakt voor de komst van brede scholen in de gemeente.

Joop van Hezik als voorzitter van het Global Goals Genootschap in Oisterwijk.
Volledig scherm
Joop van Hezik als voorzitter van het Global Goals Genootschap in Oisterwijk. © Oisterwijk in Beeld

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.