Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk installeert wethouder Stefanie Vatta.
Volledig scherm
Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk installeert wethouder Stefanie Vatta. © Masja Vlaminckx

‘Mooie reis naar het verre India’, sneert VVD Oisterwijk heel subtiel naar wethouder Vatta

UPDATEOISTERWIJK - De Oisterwijkse wethouder Stefanie Vatta is naar India afgereisd voor een International Women’s Conference. Het heeft er alle schijn van dat oppositiepartij VVD daar niet zo over te spreken is.

De liberalen gooiden er vrijdag een tweet uit waarin de hoop werd uitgesproken dat deze ‘mooie reis naar het verre India’ de wethouder het inzicht ging opleveren om thuis de tekorten in de jeugdzorg en de WMO aan te pakken. 

Het icoontje van een vliegtuig lijkt ook een sneer naar de Global Goals, waaraan Oisterwijk zich verbonden heeft. Vliegen staat immers op gespannen voet met de duurzame doelen van de Verenigde Naties. 

#localgoals als stille hint

De VVD sluit haar tweet bovendien af met #localgoals, als stille hint voor de partijloze ‘wethouder samenleving, economie en sport'.

Vatta belooft haar volgers vanuit India op de hoogte te houden van de resultaten van de International Womens Conference.

De reis van Vatta heeft ook het onafhankelijke raadslid Stefanie Vulders tot peinzen aangezet. ‘Voegt niet iedere reis iets toe aan het werk als bestuurder omdat het je hoe dan ook een rijker mens maakt?’, mijmert ze op Facebook.

Naschrift: inmiddels heeft de VVD ook vragen aan het college gesteld over onder andere het doel en de kosten van de reis naar India. Vatta heeft al laten weten dat de reis een 'beroepsmatig’ karakter heeft.

Voor meer politiek nieuws uit Oisterwijk zie BD-dossier Oisterwijk Stemt

Anne-Cristien Spekle (VVD) en Carlo van Esch (PGB) voeren tijdens een schorsing van een gemeenteraadsvergadering overleg met de wethouders Peter Smit, Stefanie Vatta en Dion Dankers (vlnr)
Volledig scherm
Anne-Cristien Spekle (VVD) en Carlo van Esch (PGB) voeren tijdens een schorsing van een gemeenteraadsvergadering overleg met de wethouders Peter Smit, Stefanie Vatta en Dion Dankers (vlnr) © Tom Tacken/BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.