Eric ten Brink
Volledig scherm
Eric ten Brink © Masja Vlaminckx

VVD Oisterwijk krijgt toch nog een soort van eigen wethouder: Eric ten Brink stemt op ‘onze Cora’

OISTERWIJK - De VVD mag dan in Oisterwijk de enige echte oppositiepartij zijn, binnenkort kan de partij een wethouder met liberale sympathieën verwelkomen. ‘Ik stem landelijk op onze Cora, dus VVD', heeft Eric ten Brink, de nieuwe wethouder voor Algemeen Belang, te kennen gegeven. 

Met ‘onze Cora’ doelt Ten Brink op VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen, die haar politieke loopbaan voor de VVD in de raad van Oisterwijk is begonnen.

Naar aanleiding van die ontboezeming heeft het Brabants Dagblad alle Oisterwijkse raadsleden van plaatselijke partijen plus PGB-wethouder Dion Dankers gevraagd of zij hun landelijke partijvoorkeur ook kenbaar willen maken. 

Heenzenden van Peter Smit

De discussie speelt naar aanleiding van het heenzenden van Peter Smit. Die was wethouder voor Algemeen Belang, maar moest ook van zijn eigen partij vertrekken toen bleek dat hij namens Forum voor Democratie tot het Brabants provinciebestuur toe wilde treden. 

Daar is het inmiddels ook van gekomen. Eric ten Brink, zijn opvolger als AB-wethouder, feliciteerde Smit met zijn aanstaande installatie als gedeputeerde.

De nieuwe wethouder voor Algemeen Belang in Oisterwijk, Eric ten Brink, laat weten op welke partij hij landelijk stemt
Volledig scherm
De nieuwe wethouder voor Algemeen Belang in Oisterwijk, Eric ten Brink, laat weten op welke partij hij landelijk stemt © Facebook BD Oisterwijk Moergestel Heukelom
  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.