Candy Jacobs.
Volledig scherm
PREMIUM
Candy Jacobs. © Ronald Hoogendoorn

Het hoe en waarom achter de nachtmerrie van skateboardster Candy Jacobs

CoronaHet coronavirus is binnengedrongen in de Nederlandse equipe in Tokio. Vaccinaties, mondkapjes en ‘politieagenten’ in het olympisch dorp ten spijt. Zes vragen en antwoorden na de uiteengespatte droom van Candy Jacobs.

 1. Voor handbalsters begint toernooi pas echt in kwartfinale: ‘We spelen absoluut beter dan in Rio’
  PREMIUM

  Voor handbal­sters begint toernooi pas echt in kwartfina­le: ‘We spelen absoluut beter dan in Rio’

  De Nederlandse handbalsters zijn inmiddels vier wedstrijden en ruim een week onderweg in hun olympische toernooi, en al die tijd kijkt Lois Abbingh reikhalzend uit naar aanstaande woensdag. Dat is het eerste moment waarop het er echt om gaat: de kwartfinale. Tegenstander nog onbekend, maar wie het ook wordt: Nederland tankte de laatste week voldoende vertrouwen. Drie vragen over de huidige stand van zaken.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”