Oud-trainer kijkt bij Wüst-ijsbaan naar Ireen: 'Een podiumplek was moeilijk op de 1000, dat wisten we'

videoTILBURG - Dat niet hun eigen erelid Ireen Wüst, maar Jorien ter Mors het goud won op de 1000 meter, dat vonden de leden van de IJsclub Tilburg ook prachtig. Het enthousiasme op de Ireen Wüst IJsbaan was er woensdag niet minder om. ,,De spannendste wedstrijd voor Ireen was die 1500 meter. Ik dacht van tevoren al dat het heel moeilijk zou worden om op de 1000 een podiumplek te halen", weet Geert Aerts, de oud-trainer van Ireen Wüst. 

Volledig scherm
De leden van de IJsclub Tilburg stapten woensdag van de schaats om hun erelid te zien schaatsen. © Kim Spanjers

Na de vierde rit op de 1000 meter weten ze het eigenlijk al in het café van de Ireen Wüst IJsbaan. De tijd die Wust neerzet was vier jaar geleden tijdens de Olympische Spelen goed voor een vijfde plek. Dat ze daar nu een podiumplek mee behaald, dat geloven de schaatsers niet. 

,,De leeftijd begint toch te tellen. Dat maakt de snelheid minder. Dat is gewoon zo. In haar jonge jaren was het een top-sprinter. Hoe ouder de schaatser, hoe langer de afstanden", zegt Aerts met een glimlach. 

Spannendste moment

Dat zijn oude pupil goud heeft gewonnen op de 1500 meter, dat telt, vindt Aerts. ,,Dat is echt het allerspannendste moment in haar hele loopbaan geweest voor mij. Dat goud, dat was echt fantastisch." 

Aerts heeft Wüst van haar 10e tot haar 15e getraind. ,,Dat was al meteen duidelijk hoor. Dat ze een talent was. Ze was altijd zo gretig, ze had een hele goeie schaatsbeweging."

Volledig scherm
Geert Aerts tijdens de 1000 meter vrouwen. © BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.