Volledig scherm
Kim Boutin. © EPA

Shorttrackster Boutin krijgt doodsbedreigingen

Shorttrack is een immens populaire sport in Zuid-Korea. De passie voor de sport heeft echter ook een negatief kantje: het thuispubliek kan maar moeilijk verkroppen dat de Canadese Kim Boutin de bronzen medaille afsnoepte van de Zuid-Koreaanse Choi Minjeong.

 Boutin finishte gisteren in eerste instantie als vierde op de 500 meter, maar schoof een plekje op nadat Choi gediskwalificeerd werd. De Koreaanse Twitterridders lieten niet lang op zich wachten: ,,Als ik je vind, ga je dood'', klonk het onder meer. 

De Canadese besloot daarop om haar account te sluiten. Het Canadese Olympisch Comité liet op Twitter weten dat ze actie ondernomen hebben. ,,De gezondheid en veiligheid van onze atleten is onze prioriteit. Daarom werken we nauw samen met de schaatsbond, onze beveiligers en de Canadese federale politie. Verder geven we geen commentaar, zodat Kim zich kan focussen op haar volgende races.'' 

De zaak doet denken aan de Winterspelen van 2014, toen Elie Christie kop van jut was op de sociale media. De Britse werd in de finale van de 500 meter gediskwalificeerd nadat ze de concurrentie had gehinderd. Koreaanse fans waren van mening dat zij Park Seung-hi van een gouden medaille had gehouden. Ook Christie besloot na enkele verwensingen om haar accounts op sociale media offline te halen. 

Volledig scherm
© Getty Images