Sporters nemen afscheid van de Winterspelen

SnowbytesVeel sporters berichten graag over hun bezigheden buiten de velden en zalen. In de rubriek Snowbytes kijken we wat bekende sporters in Pyeongchang meemaken en delen op social media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.

Tuitert heeft genoten

Mark Tuitert heeft genoten op zijn eerste Spelen als niet-sporter.

Mark Tuitert on Twitter

Mijn eerste olympische spelen als niet topsporter. Het schaatsen mogen volgen met een top team van @nossport en atleten mogen huldigen en eren als host in het @Heineken_House. Eervolle baan. Dank atleten, NOS en HHH crew. Dank jullie voor het volgen!

Terug waar het begon

Kimberley Bos is terug waar het twee weken geleden begon. De skeletonster presteerde uitstekend op de Spelen met een achtste plek.

Kimberley Bos on Twitter

Tijd om weer het stadion in te gaan waar deze geweldige ervaring 2 weken geleden begon! @pyeongchang2018 #sluitingsceremonie

Canada erkent Nederlands succes

Team Canada stipt op Twitter even de successen van TeamNL aan. Met name Jorien ter Mors springt daar in het oog, als eerste vrouw met medailles bij shorttrack en schaatsen op dezelfde Winterspelen.

Team Canada on Twitter

NED won 20 medals at #PyeongChang2018, all in #speedskating. @jorientermors won gold in long track and bronze in short track, the first athlete to win medals in both at the same Games.

Kamergenootjes

Kamergenootjes Sven Kramer, Kjeld Nuis en Patrick Roest tonen hun eremetaal.

Sven Kramer on Twitter

Roomies @KjeldNuis @patrickroestt @jansmeekens #timesflywhenyouhavingfun

Akwasi is er klaar voor

Uiteraard is Akwasi er straks ook bij wanneer de olympische vlam gedoofd wordt. De Ghanese Amsterdammer werd laatste bij het skeleton.

Akwasi Frimpong on Twitter

Closing ceremony about to go down. Watch for #Ghana🇬🇭 in our #kente scarfs! Thank you #South Korea🇰🇷! @olympicchannel

Bob en z'n meisjes

Bob de Jong is klaar voor de sluitingsceremonie. Hij heeft vrouwen gevonden die met 'm mee willen. 'Bedankt voor de mooie Olympische Spelen in Korea' staat er in het Koreaans.

Bob de Jong 🇳🇱 🇰🇷 on Twitter

아름다운 코리아 올림픽 감사합니다.

Familie Bergsma blij met medailles

Jorrit Bergsma en Heather Bergsma-Richardson kunnen straks twee medailles boven de schoorsteenmantel hangen. 'Blij dat we nu allebei met een medaille naar huis kunnen'',  zei mevrouw Bergsma op Instagram.

Tonight is closing ceremonies here in Korea. Thankful we both leave with a medal this time 😊 #makingmemories #husband #wife ❤

108 Likes, 2 Comments - Heather Bergsma (@heatherbergsma) on Instagram: "Tonight is closing ceremonies here in Korea. Thankful we both leave with a medal this time 😊..."

Kenworthy knipoogt naar Trumps verkiezingsperiode

Na het goud voor Team OAR bij het ijshockey kon snowboarder Gus Kenworthy het niet laten een linkje te maken met de presidentsverkiezingen in zijn eigen land.

Gus Kenworthy on Twitter

Russia's biggest win since the 2016 US Presidential election! https://t.co/UQU6cWPs8Z

Swings dolblij met zilver

Bart Swings maakte gisteren nog een ietwat gefrustreerde indruk na zijn zilver op de massastart. Vandaag had hij geen woorden voor de eerste échte Belgische plak sinds 1948, de medaille voor schaatsbelg Bart Veldkamp in 1998 even buiten beschouwing latend.

Silver it is 🥈 #beyondwords

6,102 Likes, 351 Comments - Bart Swings (@bart_swings) on Instagram: "Silver it is 🥈 #beyondwords"

Sporters nemen afscheid

Vandaag is de slotceremonie van de winterspelen en langzaamaan nemen ook de sporters afscheid. Zoals Mikaela Shiffrin, de 22-jarige Amerikaanse die goud won op de de reuzenslalom.

Skidiva Vonn met speciale bril

Skidiva Lindsey Vonn ziet de olympische geest door een speciale bril. Het staat haar wel, zo vinden wij.

That Olympic spirit tho 🇺🇸❤️🤓

44K vind-ik-leuks, 358 reacties - L I N D S E Y * V O N N (@lindseyvonn) op Instagram: 'That Olympic spirit tho 🇺🇸❤️🤓'

Volledig scherm
© Screenshot