Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek na de dodelijke schietpartij in juni 2018 bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat © ANP

Ossenaar die valse moordbekentenis deed, nu opgepakt bij Operatie Alfa

OSS - De 24-jarige Ossenaar die vorige week door de politie is aangehouden in het kader van de Operatie Alfa, is de man die in juni 2018 een valse bekentenis aflegde over de dodelijke schietpartij waarbij Peter Netten om het leven kwam. Deze Kaan D. werd in december 2018 vrijgelaten omdat politie en justitie aanwijzingen hadden dat hij de valse bekentenis aflegde in ruil voor 1,5 miljoen euro. 

Peter Netten werd op 4 juni 2018 doodgeschoten bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat in Oss, het hoofdkwartier van de familie R., al sinds november het doelwit van de Operatie Alfa. Vier dagen later ging Kaan D. naar het politiebureau om daar te melden dat hij Netten had doodgeschoten. Het was noodweer, hij of ik, was het verhaal dat hij daarbij ophing. Na een half jaar in de gevangenis te hebben gezeten, werd hij op 4 december weer vrijgelaten. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.