Het woonwagenkamp Vorstengrafdonk in Oss, in 1968.
Volledig scherm
PREMIUM
Het woonwagenkamp Vorstengrafdonk in Oss, in 1968. © Foto Paul van der Werff/Stadsarchief Oss

Toen Martien R. alleen nog maar ondeugend was: terug naar Vorstengrafdonk

DEN BOSCH/OSS - In Den Bosch begint maandag het strafproces tegen Martien R. en zijn handlangers. Politie en justitie schilderen hem af als het kopstuk van een Osse woonwagenfamilie die een prominente rol speelt in de Brabantse onderwereld. Waar begon deze criminele familiesaga? Terug naar de jonge jaren van Martien R.  

,,Het zijn geen slechte mensen. Ze zijn slecht gemaakt. Door de maatschappij.” Met haar 86 jaar is Riek Kuijper oud genoeg om te weten dat het leven méér kleuren heeft dan zwart en wit. Maar dít  weet ze zeker. Woonwagenmensen zijn niet per se beter of slechter dan anderen: het zijn vooral de omstandigheden die bepalen of iemand het pad van de misdaad inslaat. 

  1. Thuiswerken én lesgeven? Hahaha! ‘Ik ga dit dus echt niet doen, hè. En jij legt het ook helemaal niet goed uit!’
    PREMIUM

    Thuiswer­ken én lesgeven? Hahaha! ‘Ik ga dit dus echt niet doen, hè. En jij legt het ook helemaal niet goed uit!’

    VLIJMEN - Een baan, drie jonge kinderen, een hond, het huishouden én een man die gewoon naar het werk moet. Of wij ouders dan ook nog even willen zorgen of die kinderen geen leerachterstand krijgen in tijden van corona? Verslaggeefster Linda Akkermans doet haar best. ,,Maar ‘s avonds wil ik geen versjes uit mijn hoofd leren. Dan moet ik mijn werkuren inhalen. En daarna wil ik wijn.”