ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Waarom fanatieke clubsupporters weinig hebben met de Oranjegekte

Veel fanatieke clubsupporters hebben weinig affiniteit met de fancultuur rondom het Nederlands elftal. Ze vinden de oranjegekte ‘te blij’ en ‘onecht’. Maar hoe is dat zo gekomen?

  1. Löw aangeslagen: ‘We hebben alles in de strijd gegooid en tot het einde geknokt’

    Löw aangesla­gen: ‘We hebben alles in de strijd gegooid en tot het einde geknokt’

    Bondscoach Joachim Löw maakte na de valse EK-start van Duitsland tegen wereldkampioen Frankrijk een aangeslagen indruk. De scheidende voorman van de ‘Mannschaft’ besefte als geen ander dat de tweede groepswedstrijd zaterdag tegen titelhouder Portugal, dat met 3-0 won van Hongarije, meteen al een finale is voor zijn formatie. Duitsland kan zich geen nieuwe misstap permitteren, anders dreigt opnieuw een snelle aftocht, zoals in 2018 bij het WK in Rusland.
  2. Foto's: Muren in Kopenhagen hangen vol met steunbetuigingen voor Eriksen

    Foto's: Muren in Kopenhagen hangen vol met steunbetui­gin­gen voor Eriksen

    In Kopenhagen is een sinds gisteren een run ontstaan op muren en betonnen afzettingen, waarop Denen hun steun betuigen aan Christian Eriksen. In wijken als Ofelia Beach en in de nabijheid van het Rigshospitalet, het ziekenhuis waar de international wordt verpleegd, staat het vol leuzen, zijn rugnummer (10) en zijn naam. Eriksen zakte zaterdag tijdens het duel van Denemarken met Finland (0-1) in elkaar en moest worden gereanimeerd. Zijn toestand is stabiel.