Volledig scherm
Bij Wynwood heb je prima zicht op de keuken. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Een 8,3 voor Wynwood, het culinaire visitekaartje van Strijp-S

OVER DE TONGEINDHOVEN - Strijp-S bruist niet alleen van culturele activiteiten, je kunt er ook prima eten. Bij Wynwood wagen we ons tijdens de lunch aan een door chef-kok Wouter van Laarhoven bereid heerlijk verrassingsmenu.

Strijp-S, het voormalige bedrijventerrein van Philips, bruist van de activiteiten. Midden in dat bruisende hart, aan de Torenallee, ligt restaurant Wynwood. Wij hebben er, voor de afwisseling dit keer, gereserveerd voor de lunch. Via het uitnodigende terras komen we de grote entree met automatisch opengaande glazen deuren het restaurant binnen. De inrichting straalt een prettige afwisseling uit van trendy, chic en aards.

Aan Evelyn Wu, eigenaresse van Wynwood, weet hoe ze een succesvolle zaak moet runnen. Kijk naar Mood en de Kreeftenbar in Eindhoven. Behalve een uitstekende chef is ze een charmant en hartelijk persoon en weet ze als geen ander dat een goed functionerend team de pijlers zijn van een goed lopend restaurant. Bij Wynwood is dat chef-kok Wouter van Laarhoven.

Verrassingsmenu

Marlou Hagenaars, de gastvrouw, biedt ons de kaart aan. We willen de chef de vrije hand geven en kiezen voor zijn driegangenverrassingslunchmenu. De chef verraadt zijn goede smaak meteen met enkele tongstrelende amuses. Een schaaltje gevuld met nieuwe aardappeltjes, twee flinterdunne blaadjes krokante aardappel met daarop tipjes crème van aardappel, kaantjes van aardappel en bieslook. In een schaaltje een mousse van komkommer, opgerolde gemarineerde komkommer en tartaar van komkommer in een lichte dressing gemarineerd. Eenvoudige ingrediënten omgetoverd tot culinaire avant garde. 

Een derde amuse, bedoeld om de smaakpapillen voor te bereiden op het voorgerecht, is een ijspastille van gin en tonic. Dit koude hapje schiet zijn doel niet voorbij, het is een verrassende tintelende explosie in je mond. Wij worden nieuwsgierig naar onze voorgerechten.

De kaart

- Behalve het restaurant herbergt Wynwood nu ook een Bistrobar. Hier kun je terecht voor een snelle hap. Daarvoor is een hippe kaart samengesteld met foto's van de gerechten zodat je kunt zien wat je bestelt. Elk gerechtje kost 7,50 euro. Bstel je er drie, dan betaal je 20 euro.

- De gerechten op de kaart voor het restaurant van Wynwood variëren van 10 tot 25 euro.

- De openingstijden: Bistrobar van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur. Restaurant: dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en 18.30 uur tot 21.50 uur. Zaterdag van 17.00 uur tot 21.30 uur.

Wijnkeuze

De wijnkeuze hebben we overgelaten aan de bevlogen en enthousiaste sommelier Fabian Inderfurth. We gaan merken dat we daar geen spijt van krijgen.

De voorgerechten komen. Krab, avocado, gembergel, vinaigrette van groene kruiden en een ijspastille van yuzu (citrusvrucht waarvan de smaak een combinatie lijkt van grapefruit, citroen en mandarijn). Op elkaar aansluitende ingrediënten van zacht naar pittig. De licht zure ijspastille neutraliseert het vet in de avocado. Het gerecht is met veel zorg opgemaakt.

Tafel-barbecue

Mijn gast krijgt op een kleine tafel-barbecue Rubia shortrib geserveerd, afgelakt met een eigen barbecuelak (met onder andere koffie, cola en specerijen) en Indiase kruiden. In een kommetje verschillende bereidingen van gepekelde en gerookte biet, wit, geel, rood en een vinaigrette van rode biet. De shortrib is botermals en vol van smaak. De Indiase kruiden voegen hier een pittige touch aan toe. Met het zoetzuur van de bietjes een goed gekozen combinatie.

Onze hoofdgerechten zijn gebakken rode poon op een bedje van baba ganoush (dip op basis van aubergine), verse artisjokhartjes en crème van artisjokken, antiboise (gemaakt van onder andere tomaat, knoflook, ui en balamicoazijn) en royaal schuim van laurier. Een puik smakende vis, heerlijk de verse artisjokken, als tegenhanger het zuurtje in de antiboise. Uitstekend. Het schuim mag weggelaten worden.

Quote

Het is verschrik­ke­lijk onhandig met bestek uit kommen te eten. Weg met deze trend

Louleau

Aan de andere kant van de tafel komt rouleau (opgerold) van uitgebeende kwartel met gepofte granen, geserveerd onder een krokantje van de huid van de kwartel waarop tipjes van gefermenteerde zwarte knoflook, rillette (pasta gemaakt van in dit geval kwartel met vet), ganzenlever en gnocchi (Italiaanse pastasoort met aardappel en bloem).

Mijn gast krijgt tot slot een kaasplank met een zeer royale keuze aan goed gerijpte en smaakvolle kaassoorten en ik een plaatje van een bord, goed voor een reclamefoto. Cerise kersen gevuld met amandelspijs. De kersen zijn versierd met bladgoud. De vulling van de kersen is gebruikt om ijs van te maken en een soepje van kersen.

Tot slot bij de koffie een heerlijke chocoladelolly met zeezout en chocolade gevuld met duindoornmarmelade.

Toch even klagen

Hebben wij iets te klagen tijdens deze briljante lunch? Jazeker! Over het prachtige aardewerk servies! Het is een trend om gerechten in kommen te serveren. Het is verschrikkelijk onhandig om met bestek uit diepe kommen te eten. Het wordt roeien met het bestek. Je kunt het bestek niet neerleggen zoals op een bord. Weg met deze trend.

We hebben genoten van bovengemiddeld heerlijke gerechten. Het is plezierig om een duidelijke signature van de chef te zien en proeven. Met een attente en klasse bediening een bezoek meer dan de moeite waard.

De score: 8,3

- Voorgerecht: 8,0
- Tussengerecht: 8,0
- Nagerecht: 8,0
- Bediening: 9,0
-Ambiance: 8,0
- Prijs/kwaliteit: 9,0

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement