Volledig scherm
Bij De Arcade in Drunen is het ook mogelijk om te lunchen of thee te drinken. © Roel van der Aa

Restaurant De Arcade in Drunen mist een visitekaartje van de chef: een 6,3

OVER DE TONGDRUNEN - De Arcade in Drunen doet met boogramen indrukwekkend aan. Het eten laat daarentegen geen indruk achter. We missen ambachtswerk van een chef. De bediening maakt het een beetje goed.

Aan het Raadhuisplein in Drunen ligt Grand Café de Arcade. Het restaurant doet zijn naam eer aan vanwege de bouw van het pand in arcadestijl.

Bij aankomst lijkt het een indrukwekkend groot restaurant. Waarschijnlijk door de imposante bogen in het pand. De inrichting is welbehaaglijk. We worden gastvrij ontvangen door de bediening, gekleed in stoere leren sloven, helemaal volgens de laatste trend. Onze jassen worden netjes aangenomen. We voelen ons welkom.

Een grote, goed gevulde bar doet vermoeden dat het hier doorgaans druk is. De inrichting is een afwisseling tussen met leer gecapitonneerde banken, met zwart leer beklede stoelen op houten planken vloeren en zwarte tafels ingedekt met papieren placemats en linnen servetten. De bibliotheek, ingericht met dieprode leren stoelen, is geschikt voor een loungemoment onder het genot van een lekker glaasje.

Een tafeltje voor twee aan de zijkant van de grote raampartijen van het restaurant is voor ons gereserveerd.

Geen bijzonderheden

We bestellen een herfstbokbier en een gingerale. De uitgebreide kaart biedt voldoende keuze. Wij kijken graag naar bijzonderheden op de kaart en het daarbij horende visitekaartje van de chef. Dat vinden we niet echt. Er is ruim keuze in allerlei carpaccio's, hamburgers en salades. We kiezen voor het vispalet en een vegetarisch gerecht met geroosterde pompoen.

Het vispalet ziet er netjes uit: bergje verse salade, klein stukje gerookte paling, een lepeltje tartaar van zalm, het garnalenkroketje is knapperig gefrituurd. Enkele tipjes kerriemayonaise fleuren het bord op.

Het vegetarische voorgerecht is een niet geslaagde combinatie van pompoen, daartussen een warm geworden bergje gemengde slasoorten drijvend in een dressing en in piepkleine blokjes gesneden brie en walnoten. Het hangt als los zand aan elkaar. Té lang gegaarde zompige pompoen, de pompoen heeft het rooster beslist niet gezien. Daarbovenop tot overmaat van ramp twee halve stronkjes donkerbruin geblakerde, naar bleekwater ruikende taaie witlof, die onmiddellijk links blijft liggen.

De kaart

- Bij de Arcade kunnen alle gerechten ook afgehaald worden.

- Er is een wisselend maandmenu van drie gangen voor 27,50 euro.

- Voor de kinderen is er een aparte kaart.

- Er is ook een borrel- en lunchkaart. Voor de vroege beslissers is er ook al een kerstmenu samengesteld voor 52,50 per persoon.

- Openingstijden de Arcade: Maandag van 12.00 tot 23.00 uur, dinsdag gesloten. Woensdag en donderdag van 10.00 tot 23.00 uur, vrijdag van 09.00 tot middernacht. Zaterdag van 10.00 uur tot middernacht en zondag van 11.00 tot 23.00 uur.

Prima gebakken

Prima afgebakken stokbrood met 3 glaasjes gevuld met aioli (knoflooksaus), boter en kruidenboter worden standaard bij de voorgerechten geserveerd.

Op de wijnkaart worden verschillende wijnen per glas aangeboden.

We bestellen bij ons voorgerecht een glas Chileense sauvignon, Semillon blanc van het huis Señora Rosa.

Het kan zijn dat de fles al langer openstaat, de fut is er een beetje uit. De wijn heeft een stroeve afdronk.

Als hoofdgerecht kiezen we voor de kalfsoester en kalfszwezerik met portsaus en de boeuf bourguignon.

De kalfsoester is rosé gebraden en heeft een prima gaarheid. De zwezerik is krokant van buiten en zacht van binnen, zoals het hoort.

Quote

Er ontbreekt een stuk in het aardewerk schaaltje. Een doorn in ons oog

Vlakke smaak

Met de boeuf gaat het mis. Deze boeuf bourguignon komt niet uit eigen keuken. De enige persoonlijke touch van de chef is het opwarmen en in een aardewerk schaaltje scheppen geweest. Alle vertrouwde ingrediënten zoals ontbijtspek, wortel, zilveruitjes en rode wijn zijn beslist aanwezig. Het vlees heeft veel weg van soepvlees. De smaak is vlak.

De teleurstelling wordt nog eens versterkt door de aanblik van het aardewerk schaaltje waar een flink stuk uitgestoten is. Een detail waar de keuken misschien overheen kijkt, maar die voor de gast aan tafel een doorn in het oog is. Bij onze hoofdgerechten worden frieten en kleine gemengde salade geserveerd.

Een glas rode Argentijnse wijn, Malbec van het huis Pascual Toso, kan ons niet vrolijker stemmen. Hij geurt naar mooi zwart fruit, maar de afdronk is wrang.

Dessert

Het dessert wordt crêpes suzette, flensjes met sinaasappelsaus en vanille-ijs. De flensjes, formaat pannenkoek, worden aan tafel geflambeerd. Dat doet de bediening prima volgens het recept: suiker karamelliseren, boter toevoegen, blussen met sinaasappelsap, inkoken, flensjes in de pan en flamberen met sinaasappellikeur en cognac. Geserveerd met vanille-ijs en een dot slagroom.

We sluiten af met een espresso en komen tot de conclusie dat de Arcade een mooie zaak is met allervriendelijkst personeel. De keuken maakt royaal gebruik van halffabrikaten, waar niets mis mee hoeft te zijn, mits er aandacht aan besteed wordt.

Een goede kaart is een combinatie van producten enerzijds en eigen ambacht anderzijds. Dat laatste hebben we gemist.

De score: 6,9

- Voorgerecht: 5,0
- Tussengerecht: 5,0
- Nagerecht: 5,0
- Bediening: 8,0
-Ambiance: 7,0
- Prijs/kwaliteit: 6,0

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement