Wethouder Bert Schellekens (l) en Projectleider Tim Hinssen nemen de vorderingen van de bouw van de faunapassage aan de Turnhoutsebaan in Goirle door.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Bert Schellekens (l) en Projectleider Tim Hinssen nemen de vorderingen van de bouw van de faunapassage aan de Turnhoutsebaan in Goirle door. © Willem De Volder

Bert Schellekens was een bevlogen raadslid, geen geboren wethouder

ANALYSEGOIRLE - Steeds luider klonk in en rond de gemeenteraad van Goirle dat de dossierkennis van wethouder Bert Schellekens te wensen overliet. Het was tijdens de bespreking van het plan voor de Bakertand, een nieuwe Goirlese woonwijk van maar liefst 420 huizen, dat dit pijnlijk duidelijk werd. Schellekens kon eind vorig jaar bijna geen enkele vraag beantwoorden. En dat was niet voor het eerst. 

Als raadslid van de Lijst Riel Goirle (LRG) klom Bert Schellekens regelmatig op de barricade. Onvermoeibaar kwam hij op voor mensen die klem kwamen te zitten tussen de radaren van het ambtelijk apparaat. Zo vroeg hij zich af waarom het toch maar niet lukte om zaken zonder een rechter op te lossen in Goirle. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.