Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Stappershoef tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis. © Willem de Volder

Burgemeester Goirle: ‘Nee we zijn niet dom, incapabel, dictators of geldwolven’

GOIRLE - Ook Mark van Stappershoef, burgemeester van Goirle, schaart zich achter een vuurwerkverbod. In zijn bewogen nieuwjaarsrede liet hij dinsdag zijn frustratie over geluidsoverlast en vernielingen door vuurwerk in zijn gemeente even de vrije loop. Ook is hij het schelden beu - ‘ik maak jullie allemaal kapot’ - op zijn mensen.

De ergernis droop van de opening van Van Stappershoefs rede af. ,,Bij het uitlaten van de hond stuitte ik op oudejaarsavond op een geëxplodeerde afvalbak, een park vol vuurwerkresten -verpakking en overal groepjes jonge jeugd. Moesten die niet gewoon thuis zijn? Waar zijn hun ouders überhaupt? Een dag later toont de balans drie afvalbakken vernield, de deksels van een paar putten afgeblazen en nog meer rotzooi. Natuurlijk, het is openbaar gebied. Dus wij ruimen de vuurwerkrotzooi wel op, evenals dat we speciale vuurwerkeenheden van politie en boa’s hebben ingezet.” 

  1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
    video

    Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

    TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.

Tilburg e.o.