Het gebied Bakertand aan de Abcovenseweg en de A58.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied Bakertand aan de Abcovenseweg en de A58. © John Schouten / PVE

Chantage of niet: Goirle krijgt extra woningen in de Bakertand

GOIRLE - Eigenlijk is het chantage dat leverancier van propaangas Primagaz alleen wordt verplaatst van Goirle naar Tilburg als langs de A58 45 tot 185 extra woningen worden gebouwd. Twee fracties wilden dat gezegd hebben dinsdagavond tijdens een raadsvergadering in Goirle. De extra woningen komen er echter wel.  

Uiteindelijk is de keus voor de gemeenteraad: wordt de nieuwe wijk Bakertand een royaal opgezette groene en luxe wijk of wordt het een wijk zoals er al meerdere zijn in Goirle, waar de woningen dichter op elkaar staan. Nu de onderhandelingen zijn gestart over de noodzakelijke verplaatsing van het propaangasbedrijf, blijkt dat de nieuwe wijk meer geld op moet gaan leveren. 

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.