Volledig scherm
De eerste 5 op de kieslijst van het CDA Goirle en Riel tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen met Corne de Rooij in het midden. Vlnr: Sjaak Sperber (4), Tess van de Wiel (3), Corné de Rooij (1), Piet Poos (2) en Ineke Wolswijk (5). © CDA Goirle en Riel

Corné de Rooij stopt als gemeenteraadslid in Goirle

GOIRLE - Na dertien jaar in de gemeenteraad van Goirle Riel heeft Corné de Rooij besloten te stoppen als fractievoorzitter en gemeenteraadslid voor het CDA. De Rooij merkt de laatste tijd dat de combinatie van een groeiend agrarisch bedrijf, de gemeenteraad en het privéleven steeds lastiger wordt. 

Dat heeft hij dinsdagavond na de gemeenteraad bekendgemaakt. ,,Het CDA en de gemeenteraad verdienen een fractievoorzitter die voldoende tijd en energie heeft voor dit ongelofelijk leuke en belangrijke werk. Dit is voor mij het juiste moment'', aldus De Rooij.

  1. Twee marathonsessies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergaderavond op rij

    Twee marathon­ses­sies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergader­avond op rij

    GOIRLE - Niet één, niet twee, maar de gemeenteraad van Goirle heeft maar liefst 3 avonden nodig om de begroting voor de komende jaren te behandelen. Na twee marathonsessies op dinsdag- en woensdagavond, moet vanavond de finale klap op de plannen worden gegeven. Woensdagavond na middernacht staakten de stemmen bij één amendement. En dat is waarschijnlijk goed nieuws voor de bibliotheek.

Tilburg e.o.