Volledig scherm
Spelmoment van de laatste thuiswedstrijd van VOAB. © Beeld Werkt

Extra kunstgras in Goirle in beeld van de politiek

GOIRLE - De Goirlese sportclubs hebben de wind mee. Zeven van de acht politieke partijen in Goirle die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zijn voor de aanleg van meer kunstgrasvelden.

Op de vraag of de voetbalclubs VOAB, GSBW, VV Riel en Hockeyclub MHC extra kunstgras moeten krijgen, zijn zeven partijen ronduit voor. De PvdA geeft aan neutraal in het onderwerp te staan. In het zogenoemde Manifesto Sportivo hebben de sportclubs hun krachten gebundeld. Daar is Riel later aangehaakt.

Kunnen de sportclubs dit jaar dus al beginnen met graven? Waarschijnlijk niet, maar het onderwerp is in elk geval in beeld, zo bevestigt Bert Schellekens van de Lijst Riel Goirle. ,,De sportclubs lijken nu een beetje ten onder te gaan aan hun eigen succes. We moeten kijken wat we hebben laten liggen toen we besloten om de sportclubs toch niet te verhuizen naar het Riels Kwadrant."

,,Sport is het cement van de samenleving", vindt Marijo Immink van (Pro Actief Goirle). ,,Als er nu te weinig capaciteit is om kinderen te laten trainen, dan kun je niet anders dan het eens zijn met de stelling dat er meer kunstgras moet komen. De vraag is dan: wat is gezondheid en sporten je waard als gemeente? De clubs kunnen niet alles zelf."

Lees meer in het BD, editie Tilburg, van dinsdag. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.