Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van Factorium omlijsten het Benefietdiner van het Helden Event muzikaal. © Willem De Volder

Factorium wil bezuinigingen voorkomen: ‘Vechten tegen het idee dat muziek iets voor ‘erbij’ is’

GOIRLE - Factorium-directeur Loek Sijbers wil met Goirle meedenken over het financieren van muziek- en cultuureducatie. ,,Ik heb alle alternatieven op het netvlies staan. Maar drie ton subsidie afbouwen in een paar jaar tijd gaat te snel’', wil hij de politiek van Goirle meegeven.

Met een petitie en een oproep om tijdens de raadsvergadering op 21 mei met ‘toeters en bellen’ muziek te maken in het gemeentehuis, hoopt Factorium het tij nog te kunnen keren. Het college van B en W in Goirle moet bezuinigen omdat tot nu toe nooit geld is gereserveerd om nieuw- en verbouw van het Mill-Hill College te financieren. En de post voor Jeugdzorg valt fors tegen. Toch zuur dat juist muziekonderwijs voor kinderen daar nota bene de dupe van wordt, vindt Sijbers.

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.