Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Johan Swaans. © Gemeente Goirle

Goirle ontkomt niet aan stevige bezuinigingen met dreigend tekort van 2,5 miljoen

GOIRLE - Zoals het er nu naar uit ziet, heeft de gemeente Goirle in 2023 een gat van in totaal 2,5 miljoen euro op de begroting. Om dat forse tekort bij te sturen, stelt het college van B en W onder meer voor om de subsidie voor muziekschool Factorium tot nul af te bouwen. Ook kan de ozb omhoog met 7,5 procent en zou ongeveer 2,5 fte uit het ambtelijk apparaat geschrapt moeten worden.

Het zijn een paar voorstellen van het Goirlese college van B en W om de stijgende kosten op te vangen. Zoals alle gemeenten ziet Goirle een groot tekort op jeugdzorg en andere zorg geregeld via de Wmo. Tot nu toe is geen geld gereserveerd om de noodzakelijke verbouwing of nieuwbouw van het Mill-Hillcollege te betalen. Als gevolg daarvan moet wethouder Johan Swaans (VVD) van Financiën structureel acht ton reserveren in de begroting.

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.