Volledig scherm
Montage van het beeld van de ballefrutter in de maak, Jan van Roessel en Ireen Wüst. © Montage BD/Antoon van Rossum

Kredietvoorstel voor Wüst-beeld wordt uitgesteld

GOIRLE - Het krediet voor het standbeeld van Ireen Wüst  wordt dinsdag niet besproken door de gemeenteraad van Goirle. De regiegroep van de vergaderingen heeft besloten om de behandeling uit te stellen om meer ruimte te maken voor discussie. 

Dat er discussie zou komen over het bedrag voor het standbeeld, was kennelijk vooraf niet ingeschat. Uit een poll op bd.nl blijkt echter dat 80 procent van de 1180 uitgebrachte stemmen het niet eens is met het bedrag dat het college van B en W van Goirle wil uittrekken. De stelling was: Een beeld van Ireen Wüst mag best 80.000 euro kosten. 

Arno de Laat (Arbeiderspartij Goirle - Riel) wil een motie indienen tijdens de gemeenteraad. Dat Ireen Wüst een standbeeld krijgt in Goirle, daar is De Laat helemaal voor. ,,Het gaat mij wel om de hoogte van het bedrag dat daarvoor uitgetrokken moet worden: 80.000 euro. Een beeld van de Ballefrutter gaat 22.500 euro kosten. Dat verschil is wel heel groot.”

Hij pleit nu voor een zogenoemde ‘ballefruttersnorm'. Het beeld voor Wüst hoeft niet meer te kosten dan het beeld dat nu in de maak is om het carnaval te eren, vindt De Laat. 

Het voorstel wordt nu tijdens de vergadering van 18 december besproken. ,,Er is gebleken dat er nog behoefte is om goed stil te staan bij de argumenten van het voorstel. Vanwege de volle agenda is er op 4 december geen ruimte om uitgebreid argumenten te wisselen en standpunten te motiveren. Beslissen onder tijdsdruk is niet gewenst en, omdat het voorstel geen prangende deadline heeft, niet noodzakelijk”, staat op de site van de gemeenteraad. 

Tilburg e.o.