Volledig scherm
De rotonde Rillaersebaan, Tilburgseweg in Goirle. © Google Maps

Mogelijk krijgen fietsers ook in Goirle voorrang op rotondes

GOIRLE - Als fietsers in Tilburg op rotondes voorrang krijgen, dan overweegt de gemeente Goirle hetzelfde te doen. Dat zei wethouder Piet Poos (Verkeer, CDA) tijdens de gemeenteraad. ,,Hoewel het voor ons best ingewikkeld is.”

In de begrotingsplannen heeft Tilburg aangekondigd extra geld uit te trekken om de verkeersveiligheid te verbeteren. Een van die ideeën daarbij is om fietsers voorrang te verlenen op alle twintig rotondes. Goirle heeft zes rotondes, de plannen voor een zevende liggen klaar. Normaal gesproken probeert Goirle aansluiting te houden met de regels in Tilburg, maar Poos ziet in dit geval wel wat problemen. 

,,Het is niet per se veiliger om fietsers voorrang te geven op rotondes. Tilburg wil vooral de circulatie van fietsers verbeteren. Maar als je fietsers voorrang geeft, moet je meer ruimte hebben voor tweewielers. Drie rotondes liggen aan de Rillaersebaan. Het meest dringend is de rotonde Tilburgseweg, Rillaersebaan en daar is niet genoeg ruimte om de situatie aan te passen", legt Poos uit. 

Bovendien is de impact op het verkeer dan best behoorlijk behoorlijk. Poos: ,,Ik heb gevraagd aan de wethouder in Tilburg om ons in elk geval mee te nemen in de beslissing.”

Tilburg e.o.