Volledig scherm
De acht lijsttrekkers van Goirle en Riel stonden woensdagavond op een podium in het Jan van Besouw. © Kim Spanjers

Niet alleen politiek en Goirle moet kiezen, debatleiders ook

GOIRLE - Of de zwevende kiezer in Goirle en Riel gerustgesteld is gaan slapen na het lijsttrekkersdebat in het Jan van Besouw woensdagavond, valt te betwijfelen. Met acht lijsttrekkers van politieke partijen en veel - soms (te) moeilijke - stellingen was het best een lastige avond om goed te volgen. 

Dat lag niet aan de ingrediënten of de goede wil van de lijsttrekkers, want die waren allemaal aanwezig. Het was samengevat misschien allemaal wat veel.

Het begon met de motivatie van de lijsttrekkers om in de politiek te gaan. Want waarom begin je er eigenlijk aan? Presentator Wil van der Kruijs becijferde dat een vakkenvuller bij de Albert Heijn omgerekend per uur meer verdiend dan een raadslid. Voor het geld hoef je het niet te doen.

Het bood wat aardige inkijkjes in de levens van de lijsttrekkers. Zoals dat van Pernell Criens (PvdA) die vroeger altijd opkwam voor kinderen die werden gepest. Onrecht drijft haar. Johan Swaans (VVD) dacht middenin de economische crisis dat hij met zijn achtergrond als accountant misschien iets kon betekenen voor zijn dorp. De enige nieuwkomer in de groep, Piet Verheijen (D66), wil iets terugdoen voor de gemeenschap waar hij al 41 jaar zo graag woont.

Het wachten is nu op de verkiezingen zelf. Woensdag is de kapel van het Jan van Besouw open om te zien hoe Goirle en Riel heeft gestemd vanaf 21.30 uur. 

Volledig scherm
De goed gevulde foyer van het Jan van Besouw. © Kim Spanjers
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.