Volledig scherm
PREMIUM
Lijst Riel Goirle © LRG

Of er behoefte is aan een (bouw)hal in Goirle, wil LRG weten

GOIRLE - Lijst Riel Goirle (LRG) wil onderzoeken wat verenigingen in Goirle wensen aan opslag- en bouwmogelijkheden. ,,Verenigingen en carnavalsgroepen hebben behoefte aan ruimte, de middenstand en zeker de horeca hebben daar ook baat bij. We willen dat de gemeente hierin het voortouw neemt", zegt Mark Verhoeven van LRG.

In een initiatiefvoorstel schrijft Verhoeven dat LRG graag ziet dat de gemeente een onderzoek opzet. Tot maart 2015 konden carnavalsgroepen en het Jeugdvakantiewerk gebruik maken van een oude fabrieksruimte van Van Besouw. Ook onder meer SPOT Theater Goirle, TAGO, Stichting Vrienden Sinterklaas en Stichting Teejaater Sjoow hebben wellicht ruimte nodig om decors te bouwen of materiaal op te slaan, zo wil Verhoeven weten.

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.