Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van de muziek- en dansschool Factorium in Goirle kwamen naar de gemeenteraad om te laten horen dat ze tegen de aangekondigde bezuinigingen zijn vorige maand. © Kim Spanjers

Raad Goirle eist meer grip op plan voor bezuinigingen

GOIRLE - Waar zit de zorg van de gemeenteraad van Goirle? Wethouder Johan Swaans (VVD, Financiën) vroeg het gisteravond een paar keer. Want de gemeenteraad wil wel heel veel grip op de keuze voor bezuinigingen. 

Even leek het erop dat de gemeenteraad van Goirle de taken van het college van B en W wilde overnemen. Onlangs verwierpen de fracties unaniem de voorjaarsnota, gisteravond werd een proces uitgestippeld hoe de gemeente dan wel richting een sluitende begroting moet komen. 

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.