Een eerste schets van de nieuwe wijk die nu nog als werktitel Backaertlant heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerste schets van de nieuwe wijk die nu nog als werktitel Backaertlant heeft. © Bakertand BV

Raad Goirle laat zijn tanden zien en eist de regie over de bouw van Bakertand

GOIRLE - Alsof de gemeenteraad in Goirle naar een eigen film had zitten kijken zonder ook maar één moment op de regiestoel te hebben gezeten. En als het gaat om de ontwikkeling van de nieuwe wijk Bakertand, dan is dat onacceptabel, zo bleek dinsdagavond.

De grenscorrectie bij de A58 waardoor Goirle het gebied Bakertand over heeft genomen van Tilburg begon als een 'heldenepos'. Al snel ging dat echter over in een drama en verwerd het zelfs tot een thriller. Mark van Oosterwijk (Pro Actief Goirle) wist het plan voor de bouw van een nieuwe wijk te verbeelden in verschillende filmgenres. ,,Hoe langer de film duurt, hoe meer duidelijk is dat het college van B en W nooit op de regiestoel heeft gezeten. We waren slechts figuranten", aldus Van Oosterwijk.

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.