Volledig scherm
PREMIUM
Wachten op de bus bij de toen nog tijdelijke route voor buslijn 2. Inmiddels is die definitief. © Kim Spanjers/BD

SP blijft aandacht vragen voor buslijn 2 in Goirle

GOIRLE - Zolang de provincie Brabant nog geen nieuw bestuur heeft, blijft het onderwerp buslijn 2 in Goirle 'op de plank' liggen. Wethouder Piet Poos (CDA) gaat een gesprek inplannen met de nieuwe portefeuillehouder als die is benoemd, zo heeft hij beloofd naar aanleiding van vragen van de SP in Goirle.

Wethouder Poos werd met 726 handtekeningen op pad gestuurd om te protesteren tegen de veranderingen. Tot nu toe tevergeefs, tot teleurstelling van de SP die aandringt om de oude route in ere te herstellen. Het onderwerp is wel besproken in het overleg tussen Arriva, de Provincie Noord-Brabant en een vertegenwoordiging van de regio Hart van Brabant. ,,Daarin is niet alleen de gang van zaken rondom de beslissing ingebracht, maar zijn ook de kosten die Goirle heeft gemaakt voor de Baronielaan, de aanleg van de nieuwe bushaltes en de klachten aan de orde gesteld", zo schrijft Poos op vragen van de SP.

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.