Volledig scherm
Het stemlokaal voor de leerlingen van het Mill-Hill. © Willem de Volder

VVD veruit de grootste in Goirle, tenminste: in het Mill-Hillcollege

GOIRLE - De VVD is veruit de grootste partij geworden in het Mill-Hillcollege in Goirle. Als de leerlingen van de middelbare school de gemeenteraad hadden mogen kiezen, dan zou de VVD een derde van de raadszetels innemen. 

In totaal brachten 272 scholieren een stem uit in hun eigen stemlokaal. In totaal 79 stemmen daarvan gingen naar de liberalen. De scholierenverkiezing vond pal naast het officiële bureau voor de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het was voor het eerst dat het Mill-Hill daarvoor de deuren opende.  

Met 54 stemmen werd D66 de tweede grootste partij voor het Mill-Hill. D66 doet voor het eerst mee na afwezigheid van twee bestuursperioden. Op een goede derde plaats met 34 stemmen staat het CDA. Respectievelijk Lijst Riel Goirle, SP, Pro Actief Goirle en de Arbeiderspartij Goirle-Riel komen daar achteraan. 

Bij Durendael in Oisterwijk is de VVD ook al verschillende keren als grote winnaar uit de bus gekomen. Wellicht heeft Anne Glerum (16) ook invloed gehad op de uitslag van de verkiezingen in het Mill-Hill. Zij is voorzitter van de Leerlingenraad en ze staat op de kieslijst van de VVD als jongste kandidaat van Goirle. 

Volledig scherm
Anne Glerum bij de stembus van het Mill-Hill. © BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.