Volledig scherm
PREMIUM
Corné de Rooij stapt uit de gemeenteraad van Goirle. Hij heeft een eigen landbouwbedrijf en de politiek kost hem te veel tijd. © Beeld Werkt

‘We hebben ons suf vergaderd. Het is te veel’

GOIRLE - Een van de prominentste raadsleden in Goirle stopt ermee: Corné de Rooij. ,,Zeg als gemeente niet alleen wat niet mag, maar probeer het mee op te lossen."

Hij had al getwijfeld, vlak voordat hij aan zijn derde raadsperiode zou beginnen. Corné de Rooij (50) wilde het wat rustiger aandoen na zijn vijftigste verjaardag. Maar ja. De politiek bleef trekken. ,,Dat je dingen ziet, of besluiten leest, waarvan je denkt: moet dat nou zo?", vat hij zijn missie eenvoudig samen. Nu de raad een nieuw vergaderregime heeft, is het niet meer te doen. ,,We hebben ons echt suf vergaderd. Het is te veel."

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.