Volledig scherm
Luuk de Jong (l) maakte de 2-0 in de kampioenswedstrijd. © ANP Pro Shots

Luuk de Jong viert feest ondanks hechtingen: 'Luister niet altijd naar de dokter'

Luuk de Jong viert zijn vierde landskampioenschap met hechtingen in zijn duim. Dat maakt zijn feestje er echter niet minder om. ,,Het is elke keer weer fantastisch om kampioen te worden", benadrukte de PSV'er. 

De duim van de aanvaller klapte dubbel, hij bleek een pees tussen zijn duim en wijsvinger te hebben gescheurd. Om het euvel te verhelpen, moest hij naar binnen om zijn wond te laten hechten. Zodoende werd hij in in de 56ste minuut al gewisseld voor Bart Ramselaar. En kreeg hij het advies om geen alcohol te drinken. ,,Ik luister niet altijd naar de dokter", zei De Jong met een brede grijns. 

Stabiel seizoen

De Jong nam in de catacomben van het Philips Stadion ook het seizoen van PSV in vogelvlucht nog eens door. Hij noemde het een 'zwaar seizoen'. Na de belabberde vertoning tegen Osijek kreeg PSV veel kritiek. ,,Mensen hadden het erover dat we nergens waren en het moeilijk zouden krijgen. Ik denk dat we een stabiel seizoen hebben gedraaid met goede overwinningen en veel punten", stelde De Jong. 

Gelijk met Siem

Voor De Jong was het zijn vierde landstitel, en de achtste voor de familie. Broer Siem had er al vier te pakken. Wat dat betreft staat het gelijk. ,,We hebben ook allebei vijf keer gescoord in kampioenswedstrijden. Siem staat alleen in rode kaarten met 1-0 voor", besloot De Jong met een lach. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement