Volledig scherm
Jan van de Laar eerder deze Africa Eco Race © Tim Buitenhuis

Jan van de Laar gaat plankgas: 'Dat rustig aan, daar is niks van terecht gekomen'

,,Rustig aan en de truck naar de finish brengen”, was de afspraak. Jan van Laar kon zich echter niet inhouden in de laatste serieuze etappe van de Africa Eco Race. De coureur uit Best kwam, na voluit te zijn gegaan, als derde truck over de finish.

,,Maar dat rustig aan, daar is niks van terecht gekomen. Vanaf de start was het zo’n leuke proef: ik ben er plankgas in gegaan. Het ging knetterhard”, aldus de genietende Van de Laar. 

Broer Ben vult aan: ,,We hebben zo’n leuke week achter de rug. We hadden verwacht dat de negende etappe dé rit zou zijn, maar het werd de tiende – die van gisteren. Dat was de moeilijkste van deze rally. En dat we die dan nog winnen ook. Dat was echt een cadeautje.”

Zondag zal Dakar op feestelijke wijze bereikt worden. De broers kijken er naar uit: ,,We horen al vijftien jaar de verhalen van ons pap en van Hans Stacey over het strand bij het Roze Meer. Nu gaan we het eindelijk zelf meemaken.”

De broers kijken uit naar het moment dat ze morgen het Lac Rose bij Dakar bereiken. De ontvangst zal niet zo groots en massaal zijn als bij de grote Dakar Rally van vroeger, maar toch. ,,We horen al vijftien jaar de verhalen van ons pap en van Hans Stacey over het strand bij het Roze Meer. Nu gaan we het eindelijk zelf meemaken.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
38'
1-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
14:30
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo