Volledig scherm
Archiefbeeld van Maikel Smits. © Maikel Smits

Maikel Smits sterk in pittige vijfde etappe Dakar

Wat voor velen achteraf een zware etappe was, bleek voor de Schijndelse Maikel Smits andere koek: op de motor hij werkte de vijfde etappe van de Dakar Rally als 31e af. ,,Ik heb zo'n mooie dag gehad."

De 266 kilometer gingen Smits goed af: ,,Zoveel moeite als ik had met de duinen in etappe 4, zo gemakkelijk ging het nu”, vertelde Smits in het bivak van Arequipa. ,,Ik wist alle lijnen perfect uit te stippelen. Ik heb in de duinen een heleboel rijders ingehaald.”

De volgende etappe, de laatste voor de rustdag in La Paz, brengt de coureurs naar Bolivia en heeft een special van liefst 313 kilometer. Voor de motoren zal die etappe naar alle waarschijnlijkheid een stuk worden ingekort.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kirsten van de Ven moet het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen
  PREMIUM

  Kirsten van de Ven moet het vrouwen­voet­bal verder ontwikke­len

  De passie druipt ervan af wanneer Kirsten van de Ven (33) aanhaalt dat ze voor elk meisje of elke vrouw met plezier in het spelletje een passende plek binnen het voetballandschap probeert te vinden. De doelgroep is voor haar als manager vrouwenvoetbal van de KNVB écht zo breed. ,,Het is een dynamische functie met veel facetten. Het werk gaat alle kanten op en dat past me goed", weet Van de Ven na negen maanden in haar nieuwe, uitdagende rol.
 2. Het geheim van geletruidrager Wolf: bammetjes met hagelslag

  Het geheim van geletrui­dra­ger Wolf: bammetjes met hagelslag

  De meeste wielrenners eten borden pasta of biefstuk voordat ze aan een koers beginnen, maar voor het geheim om de gele trui in de BD Lezerstour te bemachtigen moet je het veel dichter bij huis zoeken. Boterhammen met hagelslag. Nederlanders kan het bijna niet, maar het leverde Eric Wolf maandag al de gele trui op. En die trui lijkt de 57-jarige Megenaar niet af te staan, want ook na etappe vijf op woensdag blinkt het geel om de schouders van Wolf.