Volledig scherm
Luc van de Huijgevoort. © Rallymaniacs

Van de Huijgevoort blij met rustdag na 36 uur op motor: 'Ik ga er van genieten'

Meer dan 36 uur had Luc van de Huijgevoort, bijna onafgebroken, op zijn motor gezeten toen hij donderdagavond in de bivak zijn tweewieler parkeerde. Voor de coureur uit Luyksgestel komt de rustdag op een ideaal moment: ,,Ik ga er volop van genieten.”

Etappe vijf en zes waren voor Van de Huijgevoort in elkaar overgelopen: ,,Al vrij in het begin van de vijfde etappe kwam ik mijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot tegen, die vast zat in de duinen. Die heb ik geholpen om eruit te komen. Toen we weer verder gingen, zijn we van de route geraakt en aan het dolen geslagen op zoek naar het waypoint, wat we niet konden vinden."

Daar hield het niet op voor de motorrijder: ,,Toen we terug op de juiste weg waren, kwamen we bij een achterblijver die onder zijn motor was gaan liggen om bij te komen en af te koelen. De organisatie nam contact op met die jongen via de satellietapparatuur en eiste min of meer dat wij bij hem zouden blijven. Voordat die man weer een beetje bij zijn positieven was, waren we weer tweeënhalf uur verder."

Van de Huijgevoort kwam ook nog zonder benzine te staan en moest na de finish nog vijfhonderd kilometer rijden om in de bivak te komen. In één ruk moest hij door naar de start van de zesde etappe. ,,Ik heb even wat gegeten en het roadbook gedaan. Zonder te slapen ben ik om half zes weer op de motor gestapt om aan de verbinding naar de proef te beginnen."

Ondanks de zware omstandigheden is de Luyksgestelse coureur de zesde etappe goed doorgekomen. De rustdag die nu volgt valt hem in de smaak: ,,Ik ben blij dat het nu rustdag is. Ik ga er volop van genieten.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement