Volledig scherm
De Toyota van Gerard van Lieshout en Guido Slaats. © Alessio Corradini

Van Lieshout en Slaats kiezen voor verkorte route en nemen straftijd voor lief

Opmerkelijk vroeg kwamen Gerard van Lieshout (Zeeland) en Guido Slaats (Volkel) terug in het bivak bij Amodjar na afloop van de negende etappe van de Africa Eco Race. ,,We hebben de binnendoor-route genomen", erkende Guido Slaats. ,,We pakken liever de straftijd dan dat we het risico lopen hopeloos vast te zitten in de duinen."

De organisatie had voor aanvang van de negende etappe al aangegeven dat die mogelijkheid er was. ,,We hebben er uitgebreid over overlegd", vertelt Slaats. ,,We hadden de dag hiervoor zoveel moeite gehad met de duinen en het heeft ons zo veel tijd gekost, dat we het niet aandurfden. Stel je voor dat we hopeloos vast komen te zitten en in de duinen moeten overnachten?"

Van Lieshout en Slaats overlegden met het Poolse team, dat momenteel eerste staat in het klassement van de standaardauto’s. De Polen hadden ook hun twijfels over de duinen. ,,We hebben samen besloten om het niet te doen. Als we allebei de straftijd pakken, maakt het verder ook niets uit. En vroeg in het bivak zijn is een prima compensatie voor die straftijd."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kirsten van de Ven moet het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen
  PREMIUM

  Kirsten van de Ven moet het vrouwen­voet­bal verder ontwikke­len

  De passie druipt ervan af wanneer Kirsten van de Ven (33) aanhaalt dat ze voor elk meisje of elke vrouw met plezier in het spelletje een passende plek binnen het voetballandschap probeert te vinden. De doelgroep is voor haar als manager vrouwenvoetbal van de KNVB écht zo breed. ,,Het is een dynamische functie met veel facetten. Het werk gaat alle kanten op en dat past me goed", weet Van de Ven na negen maanden in haar nieuwe, uitdagende rol.
 2. Het geheim van geletruidrager Wolf: bammetjes met hagelslag

  Het geheim van geletrui­dra­ger Wolf: bammetjes met hagelslag

  De meeste wielrenners eten borden pasta of biefstuk voordat ze aan een koers beginnen, maar voor het geheim om de gele trui in de BD Lezerstour te bemachtigen moet je het veel dichter bij huis zoeken. Boterhammen met hagelslag. Nederlanders kan het bijna niet, maar het leverde Eric Wolf maandag al de gele trui op. En die trui lijkt de 57-jarige Megenaar niet af te staan, want ook na etappe vijf op woensdag blinkt het geel om de schouders van Wolf.