Volledig scherm
Archiefbeeld van Gerard van Lieshout © T4F

Zware dag in de duinen voor Gerard Lieshout

De Zeelandse Gerard van Lieshout kende een zware dag in de achtste etappe van de Africa Eco Race. De rit door Mauretanië bedroeg 439 kilometer, en daar had de autocoureur meer dan 10 uur voor nodig. Reden: het zachte zand.

,,Plankje voor plankje zijn we naar boven gekropen. Het zand was zo zacht dat ik zelf te voet niet boven kwam, laat staan met die zware Toyota. Dus hebben we de rijplanken gebruikt, meter voor meter. En iedere keer die planken weer een meter diep uitgraven. Het was een lijdensweg; ik heb nooit geweten dat er duinen zijn die zo zacht en zo zwaar zijn."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kirsten van de Ven moet het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen
  PREMIUM

  Kirsten van de Ven moet het vrouwen­voet­bal verder ontwikke­len

  De passie druipt ervan af wanneer Kirsten van de Ven (33) aanhaalt dat ze voor elk meisje of elke vrouw met plezier in het spelletje een passende plek binnen het voetballandschap probeert te vinden. De doelgroep is voor haar als manager vrouwenvoetbal van de KNVB écht zo breed. ,,Het is een dynamische functie met veel facetten. Het werk gaat alle kanten op en dat past me goed", weet Van de Ven na negen maanden in haar nieuwe, uitdagende rol.
 2. Het geheim van geletruidrager Wolf: bammetjes met hagelslag

  Het geheim van geletrui­dra­ger Wolf: bammetjes met hagelslag

  De meeste wielrenners eten borden pasta of biefstuk voordat ze aan een koers beginnen, maar voor het geheim om de gele trui in de BD Lezerstour te bemachtigen moet je het veel dichter bij huis zoeken. Boterhammen met hagelslag. Nederlanders kan het bijna niet, maar het leverde Eric Wolf maandag al de gele trui op. En die trui lijkt de 57-jarige Megenaar niet af te staan, want ook na etappe vijf op woensdag blinkt het geel om de schouders van Wolf.